Förra helgen åkte sambon bort och jag passade på med min kupp - att göra om hans garderob. Alltså, göra om den till linneförvaring *he he* så får han ta skåpet där ute till sina kläder istället för att de ligger i en hög i en garderob menar jag. Men det är inte som på teve. Ni vet, de där programmen där man på några timmar bygger om ett hus och får ihop det hela just precis innan "familjen kommer". Nä, i verkligenheten står man upp och ner i garderoben och tror att det är katten som väsnas i trapppen och så står plötsligt sambon där och undrar varför alla hans saker ligger i en hög på golvet i rummet där ute. Ja ja, då får han ta hand om sakerna själv tycker jag :-)

Är man sugen på att göra om och har en del IKEA saker så kan jag rekommendera en hemsida som heter Ikeahacker och som verkligen kan inspirera till att göra nya saker av IKEAs sortiment. Har man en soffa från IKEA eller kuddar kan man istället göra om dem med lite ny klädsel och tyger från Bemz.

Ja, det finns en del inspiration att hitta på nätet om man vill det. Fast.... det är klart, någonstans måste väl internet ta slut... där hittar du också bra tips på vad du kan göra.

             
I morse var det kallt. Ja jag vet att det varit -17 tidigare i år och idag var det bara -12. Men det var kallt, eller så är det så att man inte är van. När vi satte oss i bilen var den kall, fastän kupévärmaren varit igång redan i två timmar. När vi rullade ut på gatan var det tydligt hur alla oljor i bilen frusit. Kopplingen kändes trög och hård att trycka ner. Hamnade bakom en timmerbil. Jag ogillar verkligen dessa, de är stora, tunga, långa och det yr omkring dem av skräp från stockarna. Men inte idag. Varenda liten molekyl höll tappart fast sig i sitt ursprung och vägrade släppa taget. Vi slog på P1 och jag tror till och med programledarna hackade lite tänder för inte bara väderuppläsaren utan även nyhetsläsaren hakade sig flera gånger. Men vägen till jobbet var vacker med sina isgnistrande träd och vita morgonhimmel. I början av dagen, och ljuset.
... en promenad till bussen kan göra. Vi har åkt bil både idag och i fredags till jobbet. Skönt för man får sova en stund extra på morgonen. Å andra sidan så brukar jag sova på bussen och den powernapen har jag inte fått nu. Men det som märks är på stegräknaren. Bara promenaden till bussen på morgonen ger 1400 steg och sen går man ju hem också fast lite kortare väg (den stannar vid en annan hållplats då). Även om jag gått en hel del på jobbet idag så fattas det ungefär 2500 steg... alltså ungefär vad jag hade fått om jag gått till bussen.

Att så lite kan göra så stor skillnad. Ska jag komma upp i mitt dagliga mål nu så får jag ställa mig på trampmaskinen.

               
Nu blev jag besviken. Hade mina funderingar på att kanske ta en prenumerartion på Icakuriren. Den har ju dels fått lite bättre texter med åren och har ett bra pris. Ja, förr var det här mer en tidning som morsan läste men den har gjort ett lyft och ... ja jag hade faktiskt funderingar som sagt. Men så läser jag om deras senaste nummer på kostdoktorn och misstankarna om att Becel ligger bakom en hel del av innehållet den här gången. Becel är nåt jag vägrar stödja. Skräp och skrämselpropaganda är va de står för. Är du nyfiken att läsa nåt tänkvärt om Becel och Bregott så läs här eller här.
Ja, nu missade Icakuriren en tänkbar prenumerant. Tror jag ska göra nåt annat kul för de där pengarna. Sköna hem kanske....

                 
Vissa kvällar när jag har lite svårt att somna kommer tankarna farandes. Såna där om att man skulle ta itu med rummet där nere och göra klart det, eller varför inte sätta upp den där hyllan i biblioteket. Nej, jag ska nog äntligen röja i rummet där uppe, stryka alla kläder, åka till loppisen .... osv. Sen somnar jag med en massa roliga idéer och lust att ta itu med... imorgon. Men vad är det som händer under natten? Istället för att vakna utvilad och pigg vaknar jag trött och utan energi. I alla fall energi för att ta itu med allt det där som kändes så bra igår kväll.

*hmmm*

Å så kommer den där tanken att man borde kanske ta ledigt en vecka, då skulle jag nog orka göra allt det där som behöver göras. Eller.... är det kanske så att det här huset är en energitjuv? *hmm* misstänker att det kan vara så. Nej, jag ska nog göra upp en liten lista, en lista med vad som behöver göras och sen bestämma mig för att ta en sak i taget, i lagom takt. Listor får aldrig bli en börda, bara ett sätt att få ordning och slippa hålla allt i minnet.

Nästa helg kanske det händer lite saker. Då ska sambon bort och dotter med pojkvän kommer på besök. Har en tanke som ska skrivas upp överst på listan... eller vänta, det ska nog stå som nummer två. Överst ska jag nog skriva loppis och faktiskt åka iväg me de där sakerna, kläderna jag skulle lämnat för ett år sen *flin*. Innan jag kommer i dem igen menar jag. En tur till loppisen kan ju bli lite kul för dottra också och så ska jag se om den där spegeln finns kvar fortfarande, den skulle kunna göra sig i badrummet faktiskt.

Sambon vet inget. Det blir liksom lite som det där med "familjen kommer...", ni vet programmen på teve. Ingen fara att han misstänker nåt, han läser ändå aldrig min blogg *ler*.

Hepp!

   
Det skulle ha snöat i torsdags, men det var inte mycket. Däremot så kom det en hel del igår, fredag, och när jag gick för att lägga mig klockan 24.00 lyste snön upp så vacker därute. Helt otroligt hur ljust det kan bli.


Lite svårt att sova faktiskt. Men jisses vad vackert, tyst och fridfullt det är. Nästan lite magiskt.

                  
Onsdag kom dottern hit. Hon ska vara på vårdcentralen varanna onsdag här hos oss och då kommer hon att slagga hemma hos oss. Så himla trevligt. Inte nog med det så efter middan drog vi iväg på stand up kväll med Gasta. Helt oplanerat och spontant. Den här kvällen var det riktigt bra och vi fick många härliga skratt. Varannan onsdag har de standup-kväll. Ibland behöver man bryta av vardagen med nåt sånt här. Med tanke på att dotterna kommer att vara här de kvällar som det är Gasta så lär det väl bli fler tillfällen under våren misstänker jag.


                             
Sambon letatade helt seriöst efter en mycket speciell present som jag önskade mig när jag fyllde år. Jag fryser nämligen i det här huset varenda eviga vinter. Ja det är klart håller man igång så går det väl bra men jag har en förmåga att bara bli mer och mer stilla ju mer jag fryser. Så jag önskade mig en alldeles speciell sovsäck som Naturkompaniet hade i sin katalog. Och sambon som såg sin chans att slippa höra mig klaga över förfrysna fötter och hackande tänder gav sig iväg för att införskaffa en sådan. Men det visade sig att sovsäcken fanns inte och hade aldrig kommit till sverige för försäljning. Känns ju lite bittern när man faktiskt har med den i sin katalog tycker jag. Men så, idag, hittade jag den av en händelse på coolstuff. Se själv. 
Helt underbart skön ju att krypa in i när man sitter framför teven. En sån här vill jag ha! Håll med om att det verkar skönt! Vägra frysa säger jag bara.

                           
Jag har utmanat två kollegor på jobbet om vem som går längst under februari. Den som kommit längst blir bjuden av de andra på lunch. Så igår började vi. Trots att jag gick en promenad så kom jag inte upp i mer än 6.300 steg. Kan ha nåt att göra med stillasittande arbete i 6 timmar och sedan 1½ timmes chattande med mina distanskursare. Inte hade jag räknat med att en av tjejerna lyckats traska in 12.000 steg - det är ju en hel dag till! Så nu ligger man back minsann. Å andra sidan så är det 27 dagar kvar så jag har allt chansen att komma ifatt. Men ärligt talat så tycker jag nog att det roligaste var hur taggad hon är (hon med 12.000 steg) för hon behöver verkligen en sån här pusch. Och så får man ju själv lite skjuts på köpet.

För att göra stegandet lite roligare kan man gå in på stegräknare.se och välja någon av knapparna till höger - omvandlingtabellen eller varför inte promenadvägen. Där kan ni se hur många steg jag måste gå för att komma till Växjö till exempel. En annan intressant sak att testa är på omvandlingstabellen där man kan knappa in mat, dryck eller godsaker. Prova med popcorn 100 gram som viktväktarna hävdar är ett så bra snacksalternativ och kolla sedan på cashew nötter eller jordnötter. Säger bara... intressant. Annars kan man ju testa och omvandla en halvtimmes moppande av golvet till steg, kan inspirera till lite städning hemma kanske. Eller så kan man ju satsa på ett gympapass, om man ligger väldigt back på stegkontot. Förresten, testa och se vad som händer om du väljer att ta en extra promenad på säg 15 min varje dag. Då inser man att en promenad "med hunden" är värd mycket. Så - varför inte ta en tur runt kvarteret med jycken.... eller kanske katten *he he*.

                     
Kineserna säger att för en god hälsa ska man gå 10.000 steg om dagen. Det har inte jag gjort och jag inser att för att göra det så krävs det en hel del ansträngning. Nä, mitt mål den här månaden har varit att komma upp i 7.000 steg/dag. Vissa dagar har jag gjort det, någon dag ända upp till 11.000 och (botten-) rekordet gjordes på nyårsdagen med 558 steg (det ni!!!). Att vara sjuk som jag varit i veckan gör att man hamnar klart back på stegkontot så jag har en hel del att ta igen. I snitt, om man ser till hela veckan, så har jag traskat ca 7.500 steg/dagen, trots sjukdom och nyår så i det stora hela är jag ganska nöjd.

Var det Växjö du tyckte jag skulle gå till Mia? Ja, jag är på väg. Just nu har jag kommit 117 km (= 234.212 steg) vilket innebär att om jag inte tar vägen via Stockholm (gillar inte motorvägen) så har jag nu precis passerat Sala. Med bil hade det enligt googlemaps tagit 1 tim å 56 minuter. Mig har det tagit en månad. Vad säger du om att möta mig på vägen? Jag går via Norrköping, bara så att du vet så vi inte missar varandra :-)