Idag är en stor dag, vår saab har flyttat hemifrån. Den har flyttat hem till sambons bror och jag är överlycklig. Sambons bror är lika lycklig han. Och jag tycker nog att sambon också ser glad och lättad över att ha ett bekymmer mindre. Imorgon jobbar vi men sen på torsdag har vi ledigt och tar tidiga tåget ner till Göteborg och Mölndal där vår nya bil står och väntar. Det som sen väntar är en resa för att "köra in" bilen ner till Tyskland och sen hemåt igen. Med tanke på vädret som inte ser så lovande ut för midsommarhelgen så tror jag att spendera dessa dagar på resande fot kan vara ett väldigt trevligt alternativ. Ny bil och minisemester - åh! det ska bli så skönt att bara komma iväg.
Jag har aldrig varit någon stor frukostätare. Fast frukost måste jag äta, för en dag utan skulle få mig att må dåligt. Men jag behöver vakna innan jag sätter mig vid ett bord och äter. Problemet för mig är att jag går upp klockan 5.10 för att ta bussen 5.50. Ska jag hinna med bussen måste jag gå senast 5.35. Ja, är man lite bra på matte så inser man att tiden är knapp och den går åt till att kliva in i duschen, klä på sig och slänga ner en matlåda i väskan innan man låser dörren och går. Skulle jag äta frukost innan jobbet måste jag gå upp mycket tidigare och jag tror ändå inte det skulle funka, det är för tidigt på dagen. Så hur löser jag det här då? Det finns de som äter på jobbet när de kommer dit, men inte på min avdelning så det känns inte okej. Så, vad göra?

Man kan börja morgonen med en kopp te med en ½ dl grädde i. Sen till 9-fikat har man 2 st ägg med sig som man knäcker ner i en burk (har en kanonbra passande rund burk) tillsammans med lite riven ost och lite vatten. Blanda runt, in i mikron ca 2 min och voila! En jättegod och mättande liten omelett (eller vad man nu ska kalla det).

Vänta lite nu, hade du kommentarer på det där? Jo jo, försök inte, visst sa du nåt, eller var det så att du tänkte - va grädde!!! Till frukost!!!  Försök inte, det är klart att du tänkte nåt sånt *ha ha*. Då ska jag tala om för dig vad min frukost innehåller: Den innehåller 397 kcal, 19 g proteiner, 2, 5 g kolhydrater och 34 g fett. Ja, vill man lägga till lite skinka eller färdigstekt bacon blir det förstås lite mer.

Ja ja, okej, du kanske inte tycker det verkar vara en bra frukost. Men som alternativ så kan du ju ta en kopp kaffe/te med mjölk, en (1 st!!!)  hård macka med bregott och ost. Den frukosten innehåller 461 kcal, 14 g proteiner, 47,5 g kolhydrater och 22 g fett.

Så vad säger du nu *ler*. Vad väljer du och vilket tror du mättar bäst?

Ja ja, okej då, skippa grädden kaffet så blir det ännu färre kalorier. Men då kanske du inte är mätt fram till lunchen klockan 12.00. Å andra sidan kan du ju ta en klick bregott i ägget så är det fixat.

Go for it!
   
Sambon är borta några dagar så jag kan passa på att äta sånt som han inte gillar. Som fyllda paprikor och sallad gjord på bladpersilja. Måtten får du hitta på själv, här kommer ingredienserna.

Fyllda paprikor:
Valfri köttfärs (jag valde kalvfärs den här gången)
ägg
grädde
salt & peppar
mögelost
valfri paprika (jag gjorde tre olika, röd, grön & orange)

Blanda och fyll, sen in i ugnen 200-225 grader. Tiden beror på storlek på paprikor men det går realtivt snabbt.

Sallad på bladpersilja:
en knippe bladpersilja
rödlök
rostade pinjenötter
kapris
flingsalt
pressad citron
olivolja

Blanda och ät - gott gott!

Sambon blev lite avis på kalvfärsen *hi hi* men vafasiken, han är ju på Gotland och blir säkert bjuden på en massa god mat så jag har inget dåligt samvete. Å andra sidan så kommer jag nog göra det här igen och då får han en biff eller köttbulle modell större medans jag fyller mitt kött i paprikan. Det är ju bara den han inte gillar. Sen får han väl ta vanlig sallad till för han gillar varken persilja eller kapris.

Mumsigt och alldeles lagom var det för mig i alla fall.

 
Jomen visst var det väl som dottern skrev att vi blev överraskade över förra helgens äventyr. Överraskade över idén och överraskade över målet för äventyret. Men det har fått lite konsekvenser.

En veckas salladsätande har gjort att man nu är tillbaka sin sin ursprungsform efter Tallinresan. Sen om det är den formen man egentligen är ute efter är väl en annan sak. Men jag anar vissa andra biverkningar från resan som inte har med vikten att göra. Som i måndags då jag sitter på jobbet och känner att jag saknar frukosten. Men hallå! Saknar! efter bra två mornar? Jamen, ååååh, det är ju så himla härligt att komma till en sån där frukostbuffé med så mycket att välja på och någonting som passar för alla. Det enda jag kan klaga på är väl kaffet, jag föredrar kaffe med lite drag, gärna colombia. Men tillbaka till frukosten. Jag tror att jag har saknat den varenda dag den här veckan. Och vad händer sen? Jo idag får jag plötsligt en lust att äta blinis med hackad lök, creme fraiche och rom. Så... det och lite bubbel blir vår kvällsmat *mums*

Ååååååh! vad gott det är med bubbel... och blinis... och rom... och .... njutning......ahhhhhhSe nu vad ni ställt till med! Ungdomar!!! *ler*


Den här veckan går i salladens tecken *he he*. Kan ha något med helgens fantastiska mat. För att göra det enkelt för mig så kan ni läsa mer om helgen på Freddans blogg.

Om man nu inte vill äta sallad i en vecka eller två så kan man ju testa jordnötssmörsdieten. Du kan ju  läsa här och fundera på om du skulle vilja äta den här lite ensidiga kosten i några veckor. Misstänker att man kanske är lite less på jordnötter efter ett tag.