Ingen klocka som ringde i morse. Underbart att få sova och ändå veta att det är vardag, någon annan jobbar, men inte jag. Då är det semester.

Listan är påbörjad. Jag fyller på den när jag kommer på saker eller så blir det som i helgen, när jag  plötsligt satt där och sydde gardiner till sovrummet som inte var planerat. "Råkade" hitta tyg på stan som bara var så perfekt. Men det blev ju bra. Så jag skrev upp det på listan. Fast jag har inte kunnat stryka det än för gardinstången ska flyttas och lustigt nog så är det segare att få det gjort än att sy gardinerna. Men imorgon så.... Idag annars har det inte funnits någon lust eller inspiration så idag har jag bara slappat.

Köpte semesterns första bok förresten. Eftersom jag älskar pocket så blev det förstås en sådan - Mons Kallentofts: Sommardöden. Ser lovande ut även om det känns lite lustigt att läsa om en juli i Linköping som är hetar än någonsin. Här är inte riktigt lika hett även om det är juli. Fast ganska behagligt faktiskt.

   
Men först ska jag sova.

Landade hemma strax före fem. Hade gått lite tidigare från jobbet idag, min sista dag före semester. Väl hemma blev jag välkomnad av son och katt på trappan sen kom sambon ut med ett glas vin och gav mig en puss. I köket väntade räkor.  Trevligt trevligt.

Sommarens semester kommer att spenderas i huvudsak hemma med att avsluta en del projekt för mig medans sambon lagar läckan i taket. Därav listan som ska skrivas. En lista till mig för att komma ihåg allt jag tänkt göra (man kan inte ha allt i skallen). Apropå listor så hörde jag nåt så bra idag. Kom ihåg att även skriva roliga saker på listan, sånt där som att fika med väninnan, gå på bio, bjuda hem vänner osv. Det är lika viktigt det.
 
Min "mission" (uppdrag) för idag är att avsluta Stig Larssons tredje bok om Lisbeth Salander, Luftslottet som sprängdes. Sen har jag läst alla tre och det är dags att leta upp en ny semesterbok. Det är inte så många sidor kvar så jag går inte och lägger mig förrän jag avslutat den.

Så, börjar min semester

  
... det var detta jag fick i örat när jag ringde sambon för att höra om vi skulle åka hem från jobbet i eftermiddag. Det var på detta sätt jag fick veta att han inte tänker jobba imorgon. Men det måste jag! *morr*. Vilket sätt.

En dag kvar till ledighet alltså. Jag vägrar buss, bilen åker med mig. Framför allt så vill jag kunna plocka ihop mina saker i lugn och ro innan jag går. Om det så blir tidigare eller vanlig tid.

Igår:
Hej Gävle! Mår ni bra? Så här såg det ut på stan igår. Folk och mycket ungdomar/barn. Fast det är klart, det lockade ju med Markoolio så det var väl väntat. Ser ni honom? Inte jag heller *ler*Vi stannade inte kvällen ut. Var ju arbetsdag idag och med tanke på hur fantastiskt trötta vi är så var det bara att knata hem och krypa ner i sängen.

En arbetsdag kvar.... en till för mig i alla fall. Åh vad han kommer att njuta av att ligga kvar i sängen när jag pallrar mig upp imorgon.
          
Var tvungen att tänka till flera gånger i dag och inse att det var onsdag. Min hjärna ville säga torsdag. Om min hjärna inte skulle låta sig övertalas och den trodde att det var torsdag idag skulle jag bli tvungen att jobba på lördag, och hur jobbigt skulle inte det bli.

Det där med att tiden går fortare och fortare är bara snack, tiden den här veckan går bara långsammare och långsammare. Och ju långsammare det går desto segare blir jag. Ikväll ska vi liva upp oss lite i alla fall för vi har bekanta från Sundsvall som kommer förbi och som vi ska lotsa ner på stan. Det är nämligen sommarkväll på stan med div uppträdanden. Bland annat Markolioo. Han skulle kommit förra veckan men tappade rösten då så nu gör han ett nytt försök. Själv är jag inte speciellt intresserad men bekantingarna har två 10-åringar med sig och för dem är det nog attraktivt. Själv kan jag tänka mig att slinka in på puben medans de står där och diggar. 

Vi får se. 

2 arbetsdagar kvar, torsdag och fredag sen så.....!!!
     
Fick för mig i morse att det redan hade gått två dagar på den här veckan. Nu har dagen i och för sig inte känts lång, inte alls, men på  vägen hem kändes det i alla fall som om ytterligare tre dagar skulle bli tungt. Konstigt det där.

Sambon behöver nog också semester. Igår när vi hade plockat svamp hörde jag hur han öppnade en öl i köket. Själv satt jag på trappen och rensade kantarellerna (de få) så jag ropade in att jag också ville ha något. Sen sa jag minst tre gånger att "jag ville INTE ha öl" "jag vill INTE ha öl" "jag vill INTE ha öl". Han hörde "mera öl mera öl mera öl" för ut kom han med en nyupphälld öl. Kunde inte låta bli att skratta åt det hela. En halv räckte, sen blev jag alldeles snurrig i skallen. Ja jisses, man är billig nu.

Ikväll är det sista avsnittet av Morden i Midsomer. Jag har missat nästan varenda avsnitt men det här tänkte jag nog se. Om jag inte somnar innan. Är sååå trött nu.

Nästa vecka ska jag sova.
           
Lurade ut sambon i skogen för att leta kantareller. Enligt tidingar och folk runt oss så ska det efter detta regn finnas såna här guldklimpar i skogen. I skogen fanns det något annat också - mygg! och blindingar! Hur tänkte naturen när den utrustade detta lilla otrevliga djur med ett sånt högt läte? Den surrar ju för sjutton nästan högre än en katt purrar. Och det är så förbaskat irriterande. Några små ynka kantareller kom vi hem med samt några myggbett och några blindingbett (*aj!*). Det som det fanns lite mer utav däremot var blåbär så i helgen ska jag nog försöka trotsa myggen igen, utrustad med regnkläder tror jag, och plocka hem lite.

I helgen ja.... nu är det bara 4 arbetsdagar kvar innan semester

  
En vecka kvar till semestern och jag har påbörjat nedräkningen. Har bara lite problem med om jag ska räkna idag också eller inte och ska man räkna från lördag, alltså fredag eftermiddag eller måndag? Enklast är väl att räkna arbetsdagarna antar jag och då är det 5 dagar kvar. Fem dagar som förhoppningsvis flyter på lugnt och ger mig chansen att beta av en del innan jag går så att man verkligen kan koppla bort jobbet. Innan fredag ska jag nog ta och skriva ner alla mina lösenord och lägga på nåt bra ställe så att man inte står där sen efter semestern och fundera på vad det var för några. Sånt ska man inte behöva hålla kvar i skallen, nä det ska lämnas kvar på jobbet.

Man ska ju inte skriva ut på bloggen vad man planerar för semester har jag läst eftersom det kan uppmuntra till inbrott i huset. För min del är det ju ingen större fara eftersom våra planer är att vara hemma och fixa med huset. Sambon ska laga läcka i taket och jag ska försöka avsluta lite projekt (rum alltså) och kanske starta nåt också *he he*.

Fem arbetsdagar kvar.......
Så kom de i år igen, familjen från trakterna i norr. Den här gången utan den arma modern. Hon fick stanna hemma och jobba. Ja, någon måste väl göra det också.

Min fantastiska lillebror satte sig i bilen och åkte med tre barn hela vägen från Luleå till Gävle. Det är verkligen beundransvärt, och inte för att han är man utan för att han är en så cool förälder som gör det och tycker att det inte är så väldans märkvärdigt. Men det är klart, i Norrland är man väl van vid att åka långa sträckor. Den här gången blev det på dagtid. Annars brukar det ju vara nattresande och en bror som somnar (svimmar) in på en säng medans vi roar barnen. Men inte den här gången. Roa barnen kan vi ju göra ändå förstås men tyvärr inte på dagen eftersom vi jobbade, det fick bli kvällstid.

Roade sig gjorde tjejerna med sin stora kusin i hängmattan

Faster roade sig med att kasta boll med den här goa lilla grabben
Kolla in stilstudien!

Vad ska man säga? Det är verkligen en av sommarens höjdpunkter när den här härliga familjen kommer på besök till sin faster. Man kan ju inte annat är tycka om de här små rödhåriga fröna. Tur för mig att jag bor på vägen mellan Luleå och Göterborg/Småland.

      
.... en tripp till Tyskland. Lika bra att köra in den redan från början. Och med tanke på den regniga och kalla midsommaraftonen så gjorde det oss ingenting att vi satt i en bil. Det var bara mysigt. Nästan ensamma var vi också på båten från Helsingborg och från Rödby, både dit och tillbaka. Inte är väl svenskarna ute och åker på självaste midsommarafton - inte om man inte är som vi då förstås.

Först innan vi åkte till Tyskland hälsade vi på lilla mamma.

Efter lunchen där drog vi alltså neråt. Landade i Lübeck vid halv tio-tiden och hittade ett hotell att slagga in på. Gissa om vi var trötta. Det spelade ingen roll att kökets ventilationsfläkt brummade utanför fönstret, vi sov som stockar.
Från Lübeck till Hamburg på morgonen och in på Louis mc-butik. Det tog tid! Både att hitta butiken (sambon gick med på att köpa karta efter en timmes virrande) och att traska runt i först outlet:en och sen själva butiken. Shoppingen var ju inte slut där inte. Nä tillbaka till Lübeck, virra runt för att hitta rätt avfart och sen in på Citti där det skulle handlas öl.

Så här glad kan en ny bilägare som inser att ölen får plats utan problem bli.

Klockan 04.00 rullade vi in på Stråltorpet och tassade upp på övervåningen där vi somnade på några minuter och sov sen läääääänge. Det var tur att vi hade en vilodag där innan vi åkte vidare hemåt våra trakter.  Måndag blev det jobb igen men den här gången kunde vi åka bil dit. Så skönt att slippa bussen ett tag och få sova en timme extra på morgonen.