Kan man säga annat än att månen är fantastisk. Ja jag vet, man sover illa, och man blir lite galen, men, den är fantastisk. Den här gången är det tydligen även en supermåne som befinner sig närmare än normalt, nåt som bara inträffar vart 18:e år. Tydligen ska den skapa extra mycket kaos. För min del är det väl ungefär som vanligt förutom att katterna far runt som tokar och är på bushumör. Springer och sladdar så att mattorna ryker. Fast... det är nog inte månens förtjänst... tror jag. Och kaos i världen, ja, räcker det inte som det är med Japan och Libyen. Gaddaffi kanske är mångalen? Å andra sidan så är det nog bara en tillfällighet att det infaller just nu. Men just nu, just ikväll, är jag glad att jag befinner mig där jag är, just här.
Aouuuuuuuuu.........
Fyller snart på med resebeskrivning här
Någon som är sugen på en semla? Ja, det finns ju faktiskt de som säger att de skulle kunna dö för en. Och dö för en gjorde man redan på 1700-talet. Nu äter ju inte jag semlor, dels för att de innehåller gluten men också för att jag inte äter socker. Å andra sidan så funderar jag på om man skulle testa en alternativ, typ LCHF. Har inte bestämt mig än. Men jag skulle gärna vilja ha några sådana här. Hmmm... man kanske skulle ta fram symaskinen.
.
.
Medans jag bestämmer mig och ni funderar på hur många ni ska klämma i er så kan jag ju dela med mig av lite onyttigt vetande.
.
Genom den svenska historien har det funnits personer som varit tokiga i semlor. En av dem sägs vara kung Adolf Fredrik. Hans passion ledde emellertid enligt traditionen till fördärvet, då han dog på fettisdagskvällen den 12 februari 1771 efter att ha avslutat en präktig middag med semlor. 

Sanningen är att det varken var semlan eller dödssynden frosseri som orsakade hans död. Han dog av en betydligt mindre glamorös anledning; slaganfall. Skalden Johan Gabriel Oxenstierna lade dock skulden på bakverket och menade att fettisdagen borde förbjudas och ”hetvägg drivas i landsflykt ur Sverige, sedan den begått ett kungamord.”
Vill du läs fortsättningen kan du gå in på populär historia

Övertalade sambon att göra ett personlighetstest. Han tyckte att jag borde känna honom efter 8 år. Jag rättade honom och sa att det faktiskt var 7 (och ett halvt snart). Ganska snart talade han om att de som gjort testet gjort fel (vem är förvånad) och en hel del muttrande hördes. Pricken över i:et var när han konstaterade att den som konstruerat testet är en humanist (*hurmpf* JAG är humanist, han är naturvetare ). När han slutfört testet är jag kritisk och menar att han inte varit ärlig, jag tycker inte resultatet stämmer. Så han får göra om det. Och får samma resultat. När vi söker mer information på nätet för att få en utförligare beskrivning kommer vi så småningom till hans "weakness". Ha! Varenda punkt stämmer!

Jag har inte slutat skratta än!

(han har läst min svagheter - "vill alltid ha rätt" - men det stämmer ju inte alls *blink* så tror jag inte alls att det stod)

Hämtat från Skratt.seHundens dagbok:
07.00 – Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 – Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 – Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 – Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 – Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 – Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 – Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 – Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 – Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 – Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 – Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


Kattens dagbok:

783:e dagen i fångenskap…
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker.
De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna.
Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.
I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj.
Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av.
Lade den huvudlösa kroppen viddörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är.
Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som “allergi”.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt.
Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör.
Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias…

Var bara tvungen att dela med mig av denna nu när jag hittat den /Crazy Cat Woman

Det är internationell kattutställning i Gävle och vi tog en lång promenad dit i blåsten. Som tur var så är det plusgrader, men tyvärr så kändes inte promenaden så skön som man hade velat. När det blåser kan man inte prata med varandra och isen ligger fortfarande kvar bitvis på gångvägen så det blev broddar på, broddar av, broddar på, broddar av ...
Och in på Gävletravet som idag var invaderat av vackra katter. Inträdet var inte mer än 40 kr för vuxna och änu billigare med tidningskortet. Men jag saknade annons i tidningen. Hade man glömt bort det? Arbetarbladet gjorde en artikel i fredagstidningen därför visste jag om att det var men GD har inte gjort någonting (än, det kommer lite imorgon) och det fanns inte ens med på vare sig idagsidan (AB) eller GDguidar dig. De sista två sidorna är ju gratis så där har man missat något. Med tanke på att det var internationell utställning så var jag lite besviken på att man inte hade roligare lokal att hålla till i. Den här kändes trång och inte alls så trevlig som en sån här utställning skulle kunna vara värd. Hade också förväntat mig lite mer försäljning. Om ekonomin är ett problem så är ju försäljare ett sätt att få in pengar om man lockar dit dem och samtidigt låter dem betala en liten slant för att stå där. Det fanns ett företag som sålde väldigt fina hängmattor, skynken och sovbäddar för framför allt burarna men som man skulle kunna ha hemma också. Det är en tjej som syr och hängmattorna fastande jag för så nu har jag fått en idé, i veckan kommer nog symaskinen fram.
Lite missar:
Det är spännande att vara på utställning.
Men man kan också bli väldigt trött.
Domarna gör en ordentlig bedömning
Det var svårt att fota med ett galler ivägen, kameran ville gärna fokusera på gallret istället för den som var innanför.
Å så min favorit - Ragdoll! Skaffar jag raskatt någon gång i framtiden så blir det nog en sån.
Såååå vacker....
.... men förstås, vackraste damerna finns ju hemma hos oss även om de inte är meriterade för utställning med för många tår, övervikt och fisande *ha ha*.
Jag har kompletterat bloggen med bilder och några justeringar i texten från vår resa till Krakow/Berlin.
Måste bara lägga till dessa två skyltar. Alltså, jag gillar skyltar och bara den här med parkering förbjuden säger väl allt med sin tilläggsskylt.
Och här är det övergångsställe inte bara för vuxna...
Jag misstänker att det inte är en jätteklubba som barnet har i handen. Å andra sidan ... med alla dessa tårtor, kakor och godis som säljs överallt så kan man nog inte vara för säker ..... Gillar farten i mannen på översta skylten, man verkligen ser att han är på väg, går, inga stela ben här inte.