*ha ha* de små rackarna. Simons katt är alldeles för underbar så här får ni en till. Den kan man se om och om och om igen...

http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q


Gissa varför inte min katt får vara i sovrummet!?
Måste bara dela med mig av denna klockrena betraktelse av livet ihop med en katt.
Ingen som har katt kan ens tvivla över att detta är en sann kattägare eller snarare en
"kattägd" person som gjort filmen.

http://www.youtube.com/watch?v=4rb8aOzy9t4


Just så här är det!
Ofelia

Det är vinter... men kråkorna kraxar så där som de gör på våren *krnaåok*. Eller kanske rättare sagt knirkar. Det låter så spännande... våren, den är spännande. Är det någon som tror nåt annat när man ser en katt som den här, fullständigt koncentrerad... Det finns hopp alltså, om att våren kommer även om den "luras" lite just nu. För hon är vår barometer. Går hon ut så vet man att dagen blir fin och varm, trycker hon vid elementet, ja då borde man nog gå och lägga sig igen med täcket över huvudet.
VInter

Helt fantastiskt!
Nu känns det rätt okej att slippa ens fundera på vintervägar, saltindikator och smutsig bil. Det blir nog buss den här veckan också skulle jag tro för sambon känner sig risig. Imorgon har vi ledigt och sen är det bara tre dagar kvar av veckan. Kanske lika bra att sova på bussen å låta någon annan sköta körandet.
Utslagen

Oj... vad tomt det blev. Huset fylldes långsamt upp med folk tills det var knökfullt, sen trappades det av igen. Stoj och skratt. Nu är det tyst och kvar är en utslagen katt...
Jag tycker synd om min sambo. Han såg så glad ut när bilen startade och hojtade glatt "sovmorgon imorgon!" (5.30). Sen stannade bilen igen. Bränslepumpen är paj. Sådana finns på Biltema för 350 spänn. BIltema ligger i Uppsala, skulle öppnat här i maj förra året men nu blir det först i höst. På just vår årsmodell av bil så är bränslepumpen i en enda stor sammansatt del vilket betyder att den inte alls kostar 350 utan 3.700kr istället.

Jag tycker synd om mig, för nu blev det buss den här veckan också. Åh, vad jag längtar efter våra frukostar i bilen, min termosmugg med te, mackan....och P1 med nyheterna.

Fast ska jag vara ärlig så var det ändå en bra vecka att åka buss och låta någon annan köra för det har snöat rejält. Vintern kom.

I helgen kommer syskonen och firar påsk. Det blir till att gå några vänder fram och tillbaka till affären om jag ska lyckas få hem all mjölk, yogurt, potatis mm. Tänk vad mycket motion jag får *ler*. Som tur är så lyser det just nu en fantastisk sol över Gävle. Håll tummarna för att den håller sig där hela dan, då kan det nästan vara värt att vara utan bil. Jag får väl leda cykeln och lägga packningen på den. Det löser sig nog.
Den här veckan har jag tragglat på bussen till och från jobbet. Vaknar av väckaklockans elaka "beepande" klockan 4.45, ställer mig i duschen och längtar efter att få sitta och sova på bussen. När man väl satt sig ner i bussen drar jag upp luvan och stänger ögonen. Oftast är ljuset i bussen dämpat, de här chaufförerna har kört den här sträckan ett tag och vet att folk vill sova. Ja, utom två av dagarna då det var en ny tjej som körde och som inte vet hur rutinerna är (fast hon körde väldigt bra).De flesta är trevliga, ja alla skulle jag nog vilja säga, utom den där riktiga fascisten, han som körde förbi busshållplatsen där jag jobbar för att ingen plingade, fastän han VET att minst halva bussen ska gå av. De fick gå från personalbostäderna för inte stannade han när folk hojtade till. Tur att han inte lät alla gå från bruket för dit är det 5 kilometer. Honom gillar jag inte. I torsdags var det han som körde på vägen hem. När vi kom till Älvkarleby och han stannade vid en hållplats kom han dundrandes ner för gången hojtandes "SITTER HELA J-VLA BUSSEN PÅ TUGGUMMI!!!". Jag fattade ingenting??? tills jag insåg att det var en man som försökte gå av med sin rullator. Jisses! Vi sitter väl inte på tuggummi, vi sitter ju och sover för att vi varit uppe sen 4.45, jobbat hela dan och nu är rejält trötta. Det är väl klart att man hjälper en medmänniska, med barnvagn, rullator eller tunga kassar, men har man åkt 1½ timme med buss på morgonen, jobbat sina 8 timmar och nu är på väg hem (1½ timme) så är det väl inte kostigt om man slumrar till. Tror att det här är en busschaufför som hatar folk som sover. Nä, den här mannen gillar jag inte att åka med. Dessutom kör han inte speciellt bra.
För om det är något man är ganska väl medveten om så är det hur chauffören kör. Jag blundar och somnar inte med en gång utan följer bussens rörelser. Jag har kört och åkt den där vägen så länge nu att jag kan varenda kurva, backe, rondeller och områden med olika hastighet. Trots att jag blundar så vet jag var vi är. Har man inte somnat innan skärplinge så gör man det efter det för där är det en lång rak sträcka i 90 och sällan några stopp. När vi kommer till bruket saktar bussen ner till 70, sen 50 och oftast vaknar jag där. Gör jag inte det då så gör jag det strax efter när vi svänger in mot mitt jobb, då är det ca 5 km kvar att vakna till på.

Väl på jobbet startar jag upp datorn, kollar mail och kalender tills en av mina kollegor kommer, hon som sitter i rummet bredvid. Då går vi och tar en kopp kaffe, morgonmackan och lyssnar lite på vad de andra har att berätta. Sen är det bara att köra på tills man får sätta sig på bussen och somna på vägen hem.
Det har snöat här och varit kallt. Nu sen helgen har tempen stigit uppåt igen och från himlen är det mest flytande. Söndag och måndag har varit så dassiga att alla runt kontoret gått och gäspat. Gäspat extra mycket har sambon och jag för vi fick åka buss första dan på veckan (och troligtvis resten också) kl.5.20, det är tufft. Bilen har nämligen sagt upp sig. Det kan ha något att göra med att jag i fredags sa nåt om ny bil till hösten. Nu ska sambon vara på konferens i tre dagar så då blir det inget meckande.

Nä... man sover på bussen till jobbet, från jobbet och lägger sig tidigt.

Sa jag på jobbet också *fniss*?

ZZZzzzzzzzzzzzzzzzov gott!