Så fort någon på jobbet är sjuk blir vi misstänksamma - är det svininfluensan?! Som på nålar går vi runt och undviker varandra, spritar händerna och låter bli att hälsa. Men vem kan skydda sig när man sitter i en korridor där folk kommer och går hela tiden, där vi är minst 30 pers som fikar vid samma tillfälle, tar i samma handtag osv. Nä, man bara hoppas...

... Och så blir man sjuk. Mådde tjyvens för två veckor sedan med ont i ögonen (röda) och konstig i magen. Men jag hade inte tid utan försökte ignorera. Om det nu är möjigt. Veckan efter mådde jag i alla fall bra och tänkte att det var över. Och så vaknar jag en söndag och mår illa, har feber, värkande rygg och otroligt trött. Kan det vara ....???

De typiska symptomen för svininfluensan enligt sjukvårdguiden är:

- plötslig feber (hög kroppstemperatur på 38 ° C eller över), och

- en plötslig hosta.

Andra vanliga symptom vid svininfluensan kan vara:

- huvudvärk

- trötthet

- frossa

- muskelvärk

- ledvärk

- diarré och orolig mage (ev. kräkningar)

- halsont

- rinnande näsa

- nysningar

- aptitlöshet

Viktigt är att ta tempen då feber är ett av de viktigaste symptomen på svininfluensa. Om dessa symptom stämmer in kan du ha svininfluensa.


.............*hmmm* ......... vad ska man säga? ........ än så länge har jag inte alla symptom så det kanske är nåt annat jag drabbats av. Hoppas.


Visst är det konstigt det här med tiden. Man tycker att den går i lagom takt å så upptäcker man helt plötsligt att det bara är en illusion. I fredags bestämde jag mig för att kapitulera och ge mig in i Facebookrörelsen. Inte för att jag tycker att jag behöver spendera mer tid framför datorn. Eftersom mitt jobb innebär att sitta framför datorn hela dagarna så undviker jag det hemma. På jobbet är det inte okej att gå in på sin blogg eller liknande, vilket jag i alla fall inte har tid med, därför blir bloggen och även mailen eftersatt. Sånt får man ta. Men vad som hände på Facebook var att jag fick kontakt med en gammal kompis i Falun och just nu sitter jag alldeles stum och undrar var tiden tog vägen. För hon bor inte kvar i vår gamla lägenhet. Nej nej, hon är förlovad, bor i hus, har två stora döttrar, har en bebis, skaffat hund och vem vet inte mer.
*suck*
Och jag som inte blivit äldre.......