Att sätta namn på saker och ting är inte alltid lätt. Men vi döper gärna det vi tycker om. Som katten till exempel. Å andra sidan så är nog katt ett dumt exempel för katter kan man inte döpa hur som helst, nä det gäller att lista ut vad de heter annars får man varken respekt eller respons. Mitt problem nu är inte nån katt utan en stuga, min stuga. Problem förresten, det är väl egentligen inte ett problem utan en ganska så angenäm uppgift. Absolut inte nödvändigt men jag är ju uppväxt med ett ställe som heter Stråltorpet och att bara kalla stugan för "stugan" eller "stugan i Roren" känns lite opersonligt.

De som haft stället innan mig har inte haft nåt namn på det. Möjligtvis trodde hon att folket runt omkring kallade det för "bagarns" efter hennes pappa som var bagare. Men det känns inte helt rätt i mun. Visst kan man väl plocka ett namn lite ur luften, bara på känn, men jag gillar det där med historia runt objektet, nåt som får folk att förstå vad man pratar om när man nämner det vid namn. Eller så ser man till att skaffa det en historia och rykte. Ett förslag jag har är faktiskt "Arvet". För det här är ju mitt arv, mitt mors-arv, pengarna jag fick efter mamma har gått till att uppfylla denna dröm. Och den jag köpte det av hade fått det i arv från sin far, så helt fel är det inte. Arvet som namn är faktiskt inte helt åt fanders. I dalarna till exempel kan man hitta ortnamn där arvet ingår så som "domnarvet" eller "björnarvet". Efterledet-arvet i ortsnamn innebär "arvegods", alltså den mark man ärvt från tidigare bosatta. Än så länge är detta det namn som känns bäst men jag kanske vill lägga till nåt framför. Björnarvet lät ju ganska lockande men jag vet inte om det är passande här. Mer i så fall "morsarvet" eller "mossarvet" för det är väldigt mycket mossa i gräsmattan. Eller så skulle man kanske kalla det för "hönsarvet" nu när Halta Lotta och hönan Agda har flyttat in. Men det, är en annan historia som jag kommer att berätta för er här så småningom.

Allt faller nog på plats så småningom.
.
Jag är skadad. Ja, inte så väldigt allvarligt men det begränsar mig och varken sambo eller blivande doktor Dolk tycker särskilt synd om mig så därför skriver jag här. För att få sympati.
Saken är den att gummistövlar i en svårframkomlig skog kan göra att man halkar, och det gjorde jag. Såg när jag tog emot mig med handen att lillfingret liksom inte hamnade där resten av handen hamnade. Det kunde gått riktigt illa, jag kunde ha brutit det så jag får väl vara glad för det. Men det gör riktigt ont och det är svullet, för att inte tala om hur begränsad jag blir. Svårt att skriva (jag som har uppgifter till måndag!), svårt att lyfta, svårt att växla när jag kör osv osv. Dessutom är det höger hand så hälsa på nån den närmsta tiden kan jag nog inte. Jag är skadad. Ja, inte så väldigt allvarligt men det begränsar mig och varken sambo eller blivande doktor Dolk tycker särskilt synd om mig så därför skriver jag här. För att få sympati.
Saken är den att gummistövlar i en svårframkomlig skog kan göra att man halkar, och det gjorde jag. Såg när jag tog emot mig med handen att lillfingret liksom inte hamnade där resten av handen hamnade. Det kunde gått riktigt illa, jag kunde ha brutit det så jag får väl vara glad för det. Men det gör riktigt ont och det är svullet, för att inte tala om hur begränsad jag blir. Svårt att skriva (jag som har uppgifter till måndag!), svårt att lyfta, svårt att växla när jag kör osv osv. Dessutom är det höger hand så hälsa på nån den närmsta tiden kan jag nog inte.
Jag är skadad. Ja, inte så väldigt allvarligt men det begränsar mig och varken sambo eller blivande doktor Dolk tycker särskilt synd om mig så därför skriver jag här. För att få sympati.
Saken är den att gummistövlar i en svårframkomlig skog kan göra att man halkar, och det gjorde jag. Såg när jag tog emot mig med handen att lillfingret liksom inte hamnade där resten av handen hamnade. Det kunde gått riktigt illa, jag kunde ha brutit det så jag får väl vara glad för att det inte gick fullt så illa. Hade just sett snyggt ut, första dan i stugan och jag bryter lillfingret. Men det gör riktigt ont och det är svullet, för att inte tala om hur begränsad jag blir. Svårt att skriva (jag som har uppgifter till måndag!), svårt att lyfta, svårt att växla när jag kör osv osv. Dessutom är det höger hand så hälsa på nån den närmsta tiden kan jag nog inte. Om jag försöker klämma ihop lillfingret mot handen och skriver långsamt på tangentbordet går det någorlunda bra. Det gäller att inte bli för exalterad bara för då far fingret iväg och petar ut som om man var en fin dam med tekoppen i handen. Och det gör ont.
Ikväll ska det packas in prylar i stora bilen. Jag funderar redan nu på hur jag ska kunna bära, hur jag ska greppa med den andra handen och undvika att använda den högra. Har ni tänkt på hur mycket mer man faktiskt använder höger hand? Ni som är högerhänta alltså. Sen var det ju det där med IKEA. Tänkte att jag skulle åka dit och köpa två madrasser om det nu går. De kan väl inte vara så tunga ... och ska jag verkligen köpa dem nu? Å andra sidan så ska vi ju ta den stora bilen upp och det vore väl synd om den går tom.
Tänk vad ett lite finger ändå är viktigt. Man tror att det bara hänger med där utan någon som helst viktig funktion. Tills man skadar den, då är det den där lilla lilla saken som begränsar. Småsaker.