När grannen kommenterade min hämtning av katter på jourhemmet med "jaha, två värstingar" så skrattade jag. Inte anade jag att det kunde ligga något i det. Men det verkar som om mina dasspengar klarar sig den här gången. Det är ju de som annars går till veterinärkostnad. Freja undvek det mesta av närkontakt första dagen efter att hon kommit hem med blodiga sår men till natten kröp hon ändå upp på min kudde en liten liten stund för lite närhet. Sen dess har hon bara hållt sig undan när hon trott att det varit för att vi ska åka hem. Väl hemma fick jag chansen att kolla in såret lite närmare och ser då att det är en skinnbit som är bort men inget djupt sår utan hon ser okej ut och såret ser fint ut.
.
Nu har alltså både Frida och Freja avverkat varsitt liv. Åtta återstår. Jag hoppas verkligen att det inte är en trend utan enbart tillfällighet. Inser också hur förskonad jag varit tidigare från katter som behöver veterinärvård.
.
Freja är så lycklig att hon äntligen hittat vägen in på taket i lekstugan. Hon funderade länge på hur Frida tog sig in. Klättrade upp men hittade inte nåt hål utan fick klättra ner. Förra gången vi var uppe var ju Frida skadad och kunde inte klättra. Då hittade Freja plötsligt vägen in. Sen dess sover de båda två där uppe på varsin sida. Undrar vad de säger när jag plockar ner den för att flytta den. Får kanske bygga en kattholk först som ersättning.
Som alltid när vi kommer till stugan så drar Frida iväg ut i skogen eller upp i lekstugan och Freja håller sig runt oss. Så även denna gång. Sen, när kvällen kom, så ser jag en madam som traskar iväg med bestämda steg. Eftersom katter är som de är och inte lyssnar på vad deras matte säger så drog hon rakt över gatan. Första Freja och sen Frida. Utan att ens vända sig om en enda gång. Jag gillar det inte.
Trötta efter dagen ville vi gå och lägga oss tidigt så jag gick ut på verandan och ropade. Ingen katt. Gick ut igen och ropade. Då kommer Frida springandes och jag undrar var Freja är. På verandan står både Frida och jag och ropar på Freja. Frida ser på mig, ser bort över vägen och morrar. "Vad är det där?" frågar jag henne. Hon vänder sig mot vägen igen och morrar, tar ett varv runt där hon står men går sen med på att komma in. Jag inser att det är något där borta men tänker att det nog är grannens katt.
Går in och läser min bok, väntar på att Freja ska komma hem så att jag också kan sova. Sambon har redan börjat snarka bredvid mig. Ut och ropar, in igen, ut och ropar och den här gången sätter jag mig på verandan och väntar. Hon kommer till slut. När jag väl övertalat henne att följa med in kan jag så äntligen somna. Noterade något rufs på sidan, vid magen, men hade så fullt upp med att få in henne att jag glömde bort att titta närmare.
Idag upptäckte vi att hon har ett stort rejält sår på sidan. Jag tror inte att det är en annan katt. Katter tar inte ett bett rakt över (eller vad det nu är), de river, klöser och biter i tassar och öron, möjligtvis en rumpa, men inte sidan. Och jag tänker "nej! inte en till som ska till veterinären". Nu har hon varit pigg och igång idag så jag hoppas att hon repar sig av sig själv. Men jag tror att hon förbrukade ett av sina kattliv igår. Jag har hört att det finns grävling på andra sidan men frågan är hur och om hon hade klarat en attack av en sådan med livet i behåll.
Tilläggas kan, att hon inte gått över vägen idag.
Nu är det klart att vintern är över i pepparkakshuset men ibland blir man lite tveksam. April skapade ju verkligen förvirring då man ena dagen tog av sig jackan och svettades och andra dagen letade fram vinterskorna och vantarna igen.
Jag har i alla fall varit uppe i stugan några gånger. Vid ett tillfälle hade jag med mig skilla och rabarber som åkte ner i jorden. En kryddhörna är också påbörjad. Jag älskar ju kryddor så detta är ett måste. Hittade en gammal planka också som jag satt dit för stunder då man vill sitta och njuta.
Frida gillar verkligen plankan
Vi åkte upp till Valborg också och då blev det dags att provflyga draken. Sonen och jag gav oss ut på fältet och sprang. Till slut fick vi upp den i luften minsann.
Lite pyssel har jag ägnat mig åt också medan jag var där. Jag har tagit ett gammalt cykelhjul som jag målade med vit metallfärg. Lidade sedan lite belysning runt. Hade en från i julas som inköptes på Rusta och som är vit. Har också köpt upphäng av vita kedjor. Den kostade väl inte mer än 15 kr tror jag på Dollarstore eller vad det nu var. Hade lite plastblommor som jag fick dit och till slut hängde jag lite vackra tunna band som hänger ner. Är faktiskt väldigt nöjd med resultatet. Sånt här får mig att må bra.
Jag har inte sett den lysa på kvällen än men den är inställd på timer så nästa gång vi åker upp får jag väl ta en titt. Den gav mig en känsla av midsommar. Så vit i allt det bruna och mossiga. Hade tänkt hänga upp den i ett träd men jag verkar ha lite ont om lämpliga grenar. Hade ont om tid också så nu hamnade den upphängd vid huset. Planen är nog att hänga upp den någonstans bakom huset, i skogen, men det kommer senare. När vi röjt lite där tänkte jag mig lite ställen man kan "vara på" där också. Grillplats (sån där man hade med scouterna) till exempel.