Gårdagen (20/2) avslutades med en kall promenad upp mot Potsdamer platz. Med isande vindar bitandes i kinderna kom vi halvvägs när vi hittade en fantastiskt fin grekisk restaurang och med skylten vinotek, perfekt för kvällmiddan. Med god mat och gott vin hade vi hopp om att överleva natten i vårt kalla rum. Det fanns inte så mycket annat att göra än att krypa ner under täcket. Uppfinningsrik sambo tog hårfönen och värme upp under täcket. 

Jodå, vi överlevde, men sängarna var inte speciellt sköna, vaknade man till under natten satt den inpyrda röklukten i näsan *urk*. In i duschen måste man ju gå även om det inte gör så stor skillnad, alla kläder har ju redan tagit åt sig av rumslukten. Men, frukosten var klart bättre än hotellet. Såg förresten att hotellet har en väldigt fin hemsidan som ger sken av ett helt annat hotell än det vi bott på. Undrar var de där rummen är? Innan vi går ner för att checka ut gör jag ett nytt försök att ringa hotellweb.se eller rättare sagt sunhotels som det tydligen är bokat genom (via hotellweb). Det är ju måndag morgon så chansen att någon svarar är väl lite bättre och jodå, den här gången får jag svar. Men blir inte speciellt väl bemött. Som jag skrivit tidigare, det var sista gången jag använde mig av hotellwebb.se. Det löste sig i alla fall så när vi checkar ut blir hotellet så billigt som det är och skulle vara. Bara tanken att det sämsta hotellet kunde ha blivit det dyraste hade ju verkligen inte känts okej. Men nu löste det sig och egentligen är det inte nåt som förstör vårt humör, det har vi inte tid med.

Eftersom klockan inte är mer än halv tio tar vi oss till tunnelbanan för att åka upp mot Alexanderplatz. Vid ingången till plattformen finns det biljettautomater, det är enda sättet att betala biljetten på. Det tar en liten stund men vi lyckas lista ut hur man gör. Innerstan är zon A men flygplatsen är zon B och biljetten gäller i 2 timmar så vi köper en zon B biljett redan nu. Den kostar 2,3 euro. Viktigt dock, man får inte glömma att stämpla biljetten i automaten vid ingången för det finns inget datum eller nåt klockslag på den man köper så det kan bli dyrt. Berlins tunnelbana består av ett antal fler linjer än Stockholms, alla i olika färger men ändå välidigt lika. Vi lärde oss redan i Tjeckien att se på ändhållplatserna och här är det inte bara ett namn på hållplatsen utan vi ser även att linjen har ett nr. Den vi börjar åka med heter U1 och vi ska sen byta mot U2.
Hållplatsen där vi byter består av 3 våningar - imponerande. Över huvudtaget är hela tunnelbanenätet imponerande. När vi ska gå av vid Alexanderplatz hör vi i högtalarna att det inte bara är byte till diverse tunnelbanelinjer utan även till buss mot Tegel (flygplatsen).
Vi som tänkt åka till Zoologiske garten och ta bussen där blir positivt överraskade, det här ger oss lite mer tid att strosa runt. Fast, det är ju inte helt klart var bussen går ifrån så vi får leta runt lite och hittar den ganska snart (efter diverse diskussioner). Bussen heter TXL och går var 7:e minut så vi behöver inte vänta länge. På busskylten står det att det är en jetexpress-buss men efter att ha åkt runt halva Berlin börjar vi undra om inte jetexpress betyder nåt annat på tyska. Å andra sidan så har vi tid, det är varmt och behagligt i bussen och vi får se lite mer av staden plus att vi redan är incheckade så vi behöver bara gå igenom säkerhetskontrollen. Med den här bussen får man räkna en halvtimme så den är nog mer lämplig att ta när man kommer och inte har en tid att passa och att man tar X9 eller 109 från Zoologiske garten när man ska till flygplatsen.

Utan några problem går vi genom säkerhetskontrollen och letar upp vår gate. Av någon anledning blir det sen boarding på flyget men allt flyter på smidig och vi blir bara några få minuter sena till Arlanda. Nu återstår bara att se om SJ ska hålla vad de lovar.

När vi landar har vi gått om tid innan tåget ska gå så vi sätter oss och tar en kaffe. Då kommer det ett SMS - från SJ! Vårt tåg har fått fordonsbyte och kommer att köras med loktåg därför gäller inte platsbiljetterna utan det är fri sittning. Suck. Tänker att det kanske är en bra idé att kolla om det håller tiden. Det gör det inte, det är just nu beräknat att vara 30 min sent. Men jag ser att det finns ett Upptåg som går om 15 minuter så jag drar iväg till SJs disk och förhandlar om att få ta det tåget istället. Det får vi. Då har vi ju chans att komma hem i någorlunda tid i alla fall. Det visar sig dessutom att dottern ska kliva på samma tåg i Uppsala, trevligt trevligt.

Väl hemma i Gävle går vi till Sakura och köper sushi. Den avnjuts hemma med lite bubbel. Det är ju ändå sista kvällen.
Igår var det 93% luftfuktighet i Krakow. - 5 känns verkligen kallt. Idag har det återigen snöat och vi fnissar lite smått när vi ser att man plogar på parkvägen. Alltså, det ligger lite vitt på marken, knappt värt att kalla för snö.
Men innan vi checkat ut från hotellet tar vi oss upp till 7:e våningen där hotellets gäster bjuds på kaffe. Jag pekar på bilden och säger att jag vill ha en sån där vacker med ett hjärta och servitören flinar lite och lovar att försöka.


Sen tar vi vårt pick och pack och tar oss mot stationen. Det är inte så väldigt mycket varmare idag men vi är ju på väg. Krakow kanske inte visade sin allra bästa sida de här dagarna. Jag tror att om vi kommit hit i april så skulle det kännas väldigt mycket skönare. Samtidigt så är det lite kul att inte vara här när alla andra turister är det. Härligt att se snösvängen ute även i Krakow.
I var och varannat hörn står det ett litet bås där man kan köpa brödkringlor. Jag förstår det inte riktigt, men det är väl som våra korvgubbar fast här köper man en kringla att tugga på. Inte är det små heller. Kostar 1,5 Zloty. Ja glutenintoleranta har det nog inte lätt här och det här med LCHF har man nog inte hört talas om än.
Väl framme vid stationen går vi en tur runt den otroligt stora gallerian man byggt där. Här finns allt, till och med Cubus, H&M, New Yorker och Duka plus en väldigt massa exklusiva butiker. Är man sugen på att shoppa kan man nog ägna en hel dag i denna galleria. Men shoppa är inte det vi är ute efter utan nu gäller det att hitta rätt plattform för tåget till flygplatsen.

Överallt säljs det kakor, tårtor och godis, överallt! Det är förvånande att folk inte är fetare än de är.

Tåget, Krakows motsvarighet till Arlanda express, är nytt men rälsen är gammal. Sista biten går väldigt sakta. Biljett har vi lyckats köpa i en automat på perongen och rätt hittade vi på en gång. Stolt. Det kostar 20 zloty att åka tåg för två personer. Visserligen blev vi erbjudna minibuss från hotellet och egen chaufför kunde vi fått från centralstationen (de kommer fram och frågar) men tåget är så smidigt så det finns ingen anledning att välja annat färdsätt.
Krakows flygplats är inte stor och både incheckning och säkerhetskontroll går alldeles för fort. Förresten, bara så att ni vet, en yoghurt är alldeles för stor för att godkännas i säkerhetsspärren och det är bra att komma ihåg att dricka upp sin dricka innan man går igenom, jag vet det nu.
Väl innanför inser vi ju förstås misstaget med att inte hitta nåt ätbart utanför. Förresten så vet jag inte om det fanns så mycekt där ute heller. Här finns det öl, vodka, kaffe, juice, mackor och choklad. Det känns inte bra... men så hittar jag en minisallad som kallas grekisk och med en kaffe till det lugnar jag ner mig.

Turen med propellerplanet blir lite vingligare den här gången. Piloten svänger hit och dit och det guppar upp och ner (och sambon sjunger prästens lilla kråka). Piloten säger nånting i högtalaren också men det finns inte en susning att tyda vad det kan vara. Tror det är nåt om att vi blir lite senare av någon anledning för han måste gå ner från ett annat håll? Ja ja,ner kommer man alltid, och det gör vi.
Så är vi åter i Berlin och vi letar efter en buss som kan ta oss in mot stadens centrum. Inga problem. Vi åker till Zoologiske garten och bestämmer oss för att gå därifrån till hotellet. Hmmm... kartan över Krakow kändes större än verkligheten, kartan över Berlin är tvärtom. Det tar tid att komma fram och inte heller här är det speciellt varmt. Väl framme vid hotellet är det strul med hotellbokningen. Ja, bokningen finns men hotellet har inte fått bekräftelse på betalningen och jag har inte fått någon voucher som receptionen tydligen vill ha. Jag ringer hotellwebb.se på deras telefonnr som har service dygnet runt. Men tro nu inte att någon svarar, nä nä. Vi får vårt rum men vet inte om vi kommer att få betala dubbelt. Inte nog med det, det här är hittills det sämsta hotellet med ett rum som inte har någon uppvärmning. Troligtvis kommer vi att halft frysa ihjäl under natten. Den enda uppvärmning som finns är handdukstorken som vi satt på full ös. Teven består av en minivariant av tjockteve, wifi är inte alls gratis utan jag har loggat in på ett olåst nät som jag hittat. Minibaren är tom men vi hade nog inte använt den ändå (om det inte funnits en vodka att värma sig med förstås. Men det som jag tycker sämst om är att det nog inte är ett rökfritt rum som vi haft på alla andra ställen, det luktar rök och vi fick inte ens frågan när vi checkade in.  Undrar var de fick sina tre stjärnor ifrån. Kan ju hoppas på en bra frukost ...

Nä, nu måste vi ut och äta på nån varm restaurang där vi kan spendera lite av kvällen och bli på bättre humör.

I natt har det snöat och vi vaknar till ett vitt Krakow.
Efter hotellfrukosten går vi mot Wavel som vi ser från vårt hotell. Idag är det lördag och trots att det inte är turistsäsong så är det redan en del folk i farten, mycket polacker. I backen upp blir vi tillfrågade om vi vill ha en guide. Kvinnan som stoppar oss har en lapp runt halsen som visar att hon är guide och erbjuder att visa oss det mest viktigaste av den polska historien som finns här inne. Det kostar 60 zloty per person och efter en del dividerande säger vi okej. Hon köper biljetten åt oss (antagligen för att vi inte ska ändra oss när vi ser att inträdet bara är 10 -12 zloty) men ganska snart så inser vi att det inte alls är fel att ha en guide.

Hon är duktig, både på engelska och på det hon visar så vi är mer än nöjda när vi tar farväl. Nu har vi sett alla kungar som är begravda här, till och med sigismund från sweden och vi har varit uppe i klocktornet och tagit på kläppen och önskat oss nåt.
Det är "bara" 70 trappsteg upp till klockan säger vår guide. Hmmm... jag räknade inte men undrar om hon verkligen räknat rätt. Hon följer inte med oss upp utan låter oss gå själva när hon lämnat oss.


Väl ute igen går vi förbi den eldsprutande draken och promenerar längst Wisla mot det tidigare Judiska ghettot som ligger på andra sidan.
Det blir en lång lång promenad förbi ett tidigare koncentrationsläger och i slitna kvarter. På vägen dit hade vi medvind så kylan kändes inte så mycket men på vägen tillbaka är det kallt. Brrr.
Vi hittar en restaurang där vi äter en otroligt god kycklingfilé. Jag med sparris och Kenneth på "kökets vis". Restaurangen verkar både nyrenoverad och nyöppnad. Och än en gång fascineras jag av toaletten som (det är inte första gången alltså) har både en toalettstol och en pissoar. Valfrihet alltså. Den här var ovanligt snygg dessutom så jag var tvungen att gå in en gång till och ta kameran med mig *fniss*.
Tyvärr så är det rätt så kallt i restaurangen så när vi ger oss iväg vidare mot markandsplatsen är vi inte så uppvärmda som vi hade velat. Man kanske skulle ha satsat på nåt värmande innanför västen, här görs det ingen skillnad på helg eller vardag, dag, kväll eller natt. Nej här är det öppet 24 timmar.
På väg över bron ser vi nåt häftigt. Längst med broräcket hänger det massor av hänglås och tittar man närmare så ser man att det är kärlekspar som "knutit sina band". En del har skrivit själva och en del har till och med graverat in.
Vilket himla mysigt påhitt, nåt att ta efter kanske? Finns det någon lämplig bro med ett bra räcke i Sverige....
Promenaden går vidare genom de judiska kvarteren med synagoger från 1600-talet och väl uppe på markandsplatsen är det en Kawa som gäller. Kaffet är riktigt gott och vi fascineras av dessa tårtbitar som finns att köpa, de är enorma. Men vi tar inte nåt sånt utan festar loss på knallblå glass och div andra sorter.


Tillbaks till hotellet för ett varmt bad. Vi är kalla! Men nöjda. Hittills har vi gått ca 1,5 mil.

Kvällens middag blir på en Ukranisk restaurang och det blir nog den billigaste middagen hittills. 111 zloty (plus dricks) för varsin rödbetssoppa, vodka, huvudrätt bestående av kött och öl till Kenneth, vin till mig plus varsin kaffe. Och allt var väldigt gott. Har du vägarna förbi Krakow kan jag varmt rekommendera ett besök här.

Väl hemma på hotellet kan man bara konstatera att den här dagen känns i benen.
Av någon konstig anledning så står det att boarding till vårt plan börjar redan 8:05 fastän planet inte går förrän 8:50. Ja nu är vi ju så tidigt på plats så för oss spelar det ju ingen roll. Terminalen är inte så stor och vi hittar gate 39 som är vår. Vid gate 38, som i princip behandlas från samma disk, står det att deras plan ska gå 8:55. Gate 40 och 41 som också ligger "vägg i vägg" har plan som ska gå 8:50 samt 8:55. Jag kan inte låta bli att undra varför man väljer att lägga fyra plan som ska gå nästan samtidigt bredvid varandra. Och mycket riktigt, mina farhågor för att det ska bli lite rörigt faller ju förstås in. Vi kommer knappt fram till vår gate eftersom det har bildats en kö till gate 40 och den går precis utanför vår gate. Någon i kön släpper fram folk och får ganska snart panik och blir rädd för att mista sin plats så han går fram ett steg och ställer sig ivägen. Gate 40 har inte ens börjat släppa på än så jag undrar hur han tänker. Vi kommer i alla fall igenom och utanför väntar en buss som sen tar oss på en rundtur runt flygplatsen. Eller en ganska lång rundtur och jag börjar förstå varför vi skulle ha så tidig boarding. Vi skrattar lite och undrar om det kommer att sluta med att de släpper av oss där vi började. Men efter en stund stannar vi framför ett väldigt litet propellerplan. Vi är en buss, inte ens full, och den fyller planet. Vi sitter på plats 18 som är näst sist i planet. Vi har platserna 18A och C men det visar sig att B inte finns och på andra sidan finns bara F och D. Mysko.

Planet gungar redan när vi står på marken men resan går bra både uppåt och nedåt. Dessutom verkar det som om vi har medvind för resan som ska ta 1 timme och tjugo minuter tar bara 1 timmer och fem minuter. Det verkar också som om mina öron föredrar ett sånt här mindre plan för det gör varken ont eller slår lock så som det gjorde när vi landade i Berlin.

Väl framme i Krakow kommer då det spännande momentet - kommer vår väska fram? Men jodå, en lite turkos väska rullar fram på bandet. Allt funkar som det ska. Ut från flygplatsen och in i en av gratisbussarna som ska ta oss till tåg/spårvagn. Bussen är fullknökad och jag fattar inte ens att vi lyckades klämma in oss. Snacka om att det då känns hur larvigt som helst när den går ca 500 meter (eller vad det nu kan vara) till en perrong där ett tåg modell modern spårvagn står. Vi konstaterar att den där bussen är ju till för den som har tungt bagage, hade vi vetat hade vi gått. Spårvagnen kostar 20 zloty för två personer och tar oss på ca 15-20 min in till centralstationen. Mycket smidigt. Vi försöker memorera vilken perrong vi går av på och kollar vilka tider den går åt motsatt håll inför söndagen. En gång varje halvtimme (20 över och 50). Det blir perfekt. Promenerar sen ut i nåt som visar sig vara Krakows största och modernaste galleria. Den är enorm, men jag vill ut på gatan och se var vi befinner oss och reka vilket håll vi ska gå åt.
Det visar sig att Krakow är väldigt promenadvänligt och avstånden tycks längre på kartan än vad de är i verkligheten. Ganska snart är vi vid den stora marknadsplatsen där det finns både sevärt, museum och små typ öppna bilar för citytours eller häst och vagn för den som vill ha det. Hard Rock Cafe ligger också här.

På torget, eller rättare sagt i byggnaden som står mitt på, sträcker sig en lång marknadsgata där diverse saker är till salu. Framför allt är det väldigt mycket bärnsten och hantverk. Det är verkligen en vacker genomgång.


Men vi traskar vidare och ser oss omkring. Incheckning på hotellet är inte förrän 14:00 så vi söker upp en restaurang där vi intar en öl och gulasch. Vi hinner också med en Kawa på filmstadens cafe innan vi söker upp hotellet.

Hotell Kossak visar sig vara ett riktigt fint ställe. Vi bor på femte våningen och utsikten är fantastisk över Wisla och Wawel. I rummet finns minibar, vattenkokare + kaffe, ett badrum med badkar, tv (förstås), säkerhetsskåp och sköna sängar. För att inte tala om gratis internet. Snyggt och fräscht helt enkelt och lite känsla av lyx. Ja, vi är jättenöjda.


Utsikt över Wawel som ska besökas imorgon.


Först en powernap sen ut och kolla in stan
I vår jakt efter nåt ställe att inta kvällsmaten hittar vi en trevlig pub med stort utbud av öl. Nu är ju inte jag någon ölmänniska men det går ju inte att gå förbi utan att sambon fått prova i alla fall en av de lokala sorterna.


Den här stan är inget för den som är mörkrädd, det finns många mörka gator och gränder samtidigt som det finns en hel del upplysta byggnader.


Upp och ner, så hamnade vi i Berlin och på flygplatsen Tegel. Hotellet ligger ju i närheten av flygplatsen och vi som gärna promenerar tänkte att det kan vi väl göra.

hmmm... det låg ju inte riktigt nästgårds, flygplatsen sträcker sig tydligen ganska långt, så det blev en rejäl promenad på ca 5-6 km. Men efter att ha rest och suttit still (förutom de raska stegen till terminal 2) så var det riktigt skönt. Sen att vi troligtvis gick liiiite längre sträcka än man hade behövt eftersom vi gick åt fel håll först, ja, det gör inte så mycket.

Checkade in på ett helt okej hotell. Beställde frukost eftersom det inte ingick. Frukosten var jättefin men så här i efterhand så har vi kommit fram till att vi lika gärna kunde tagit frukosten på flygplatsen. Mest för att vi inte hann njuta av den ordentligt. Men om man har Arlanda i bakhuvudet så är inte det första alternative, då tänker man dyrt och lite trist, men så var det inte. Bra att veta till en annan gång.

Naturligtvis gick det en buss till flygplatsen inte långt från hotellet så den bestämde vi oss för att ta när det skulle bli dags för det. Hittade ett stort Kopfland som vi intog och ganska raskt bestämde vi oss för att gå lös på nåt vin, nån öl och en massa goda tyska korvar plus ost istället för att ge oss ut på restaurant. Vi var ju faktiskt lite trötta. Vet ni att man kan köpa färdigkokta ägg i tyskkland?! Inte nog med det, de är vackert färgare i rött, orange, blått och grönt och dessutom kanongoda. Tänk om det hade funnits i sverige - vilken hit!

Vår

I tyskland dubbar man förresten alla filmer. Futurama och CSI på tyska är en hit. Ja, i alla fall den första, den andra hängde jag inte riktigt med på. Men det kan berott på vinet förstås.

Stegräknaren fick följa med eftersom runkeeper inte riktigt funkar och den slutade på 12533 steg (eller 9,5 km).

Ja just det, det här med resfeber .... nej, jag känner inte av så mycket resfeber som jag skrivit tidigare men, när vi sitter på flygplatsen klockan 07:00 och ska ta oss genom säkerhetskontrollen och sambon säger "jag hoppas du tog mitt pass för jag vet inte var det är". Då, blir jag lite nervös, framför allt när jag vet att jag för en gångs skull inte tog passet. Väl inne (märk väl!) sitter vi med en kopp kaffe då sambon börjar leta igenom väskan och är helt övertygad om att det ju låg i det där facket .... I min hjärna snurrar tankarna, kommer vi att behöva visa passet nån gång? var? jo fasiken, i incheckningen! Och det är då JAG kommer ihåg att han stoppade passet på sig när vi skulle ut och shoppa kvällen innan.

Han hittar det *pust* - sånt kan göra mig nervös. Men nu är vi på väg mot Krakow!

I väntan på att flyget ska gå finns det gratis tidningar av diverse sorter. Kunde bara inte låta bli att ta den här bilden medans vi väntade (han sitter i massagefåtöljen, och med benen i kors)

Efter en av de segaste bussresor jag varit med om på länge hamnade vi på Arlanda. Inte nog med att vi blivit försenade och hamnat på en buss, vi blir avsläppta vid terminal 5. Vårt flyg går från terminal 2. För den som inte vet så kan jag berätta att terminal 5 ligger i den ena änden av flygplatsen och terminal 2 i den andra. Att gå mellan dessa handlar snarare om kilometer än meter. Det ska finnas gratisbussar som tar dig mellan terminalerna men vi ser inga sådana och har helt enkelt inte tid att ta reda på om de finns utan sätter av i ganska så snabb takt mot vår terminal.

.

Till slut hamnar vi där vi ska vara och sällar oss till kön för incheckning. I vissa fall finns det egna incheckningsdiskar där du själv fixar allt men inte här med Air Berlin. Naturligtvis hamnar vi vid en disk med en tjej som är under upplärning. Men just nu spelar det ingen roll, vi är ju här, på plats. Den incheckning vi gjort hemma och utskrift av boardingcards är värdelös förutom att vi vet vilka platser vi ska sitta på. Utskrifterna kan vi slänga för vi får nya. Men som sagt, vi är på plats och vi hinner med planet.

.

Det här med resnerver. Nä jag är inte nervös. Lite förvånad är jag nog egentligen men när man inte kan göra nåt då är det ju bara att gilla läget. Sambon gillar inte riktigt läget på samma sätt, men han erkänner det inte. Det bara märks. Jag inser när vi sitter där på bussen hur han funderar på att klämma in alla kläder som ligger i resväskan i våra ryggsäckar och slänga väskan. Det går ju fortare om vi bara har handbagage. Men nej, det går jag inte med på. Och när vi väl är på plats så visar det sig ju att det inte gör så stor skillnad för vi måste i vilket fall som helst stå i kö till incheckningen, trots att vi checkat in hemma och har boardingkorten utskrivna. Vi fixar så att väskan skickas direkt till Krakow, utan att vi hämtar ut den i Berlin. I vårt inre ser vi syner med en blå väska som snurrar runt runt bagagebandet utan att någon hämtar ut den. I ryggsäckarna har vi lite ombyte och förstås det viktigaste, pengar, pass och utskrifterna på hotellbokningarna.

.

Vi tar oss genom säkerhetskontrollen och in i den otroligt tråkiga hallen där det inte finns så mycket mer än väntan på att flyget ska gå. Ja, lite lunch får vi i oss också. Dyrt men faktiskt riktigt gott så okej, helt fel var det inte, även om vi kunde ha väntat med att gå in och ätit utanför där det finns lite mer att välja på.

Till slut är det dags att gå på flyget och för första gången, tror jag, hör jag kaptenen tacka passagerarna för att vara i tid. Han skulle bara veta ....

Ingen panik alla på en gång! När ersättningsbussen äntligen kommer, femton minuter efter utlovad tid och en halvtimme efter att vi skulle gått av på Arlanda. Problemet är väl bara att vi fortfarande är i Skutskär.

Vad är det som gör att framför allt "tanter" (fast jag kallar dem i det här läget för kärringar) får en sån panik och bara måste klämma sig fram, stå i vägen eller gnälla högt. Lokalbussen har oturen att komma först och genast är en "tant" framme och gastar om att hon ska till Arlanda, alla som står här ska till Arlanda, hävdar hon. Hon går på bussen och vägrar gå av, trots att bussföraren förklarar att det här är en lokalbuss som går till Gävle. Dessutom står hon i vägen för förarbyte. Suck. Till slut när lokalbussen ska gå får hon valet att åka med eller kliva av, då, gör hon det. Men så kommer "vår" buss och en av SJs personal försöker styra upp och prioriterar de som ska till Arlanda. Då står nästa "tant" vid ingången till bussen och hävdar sin plats eftersom de även kommer att släppa på folk till Stockholm om platser finns kvar. Men men ... alltså, hon står ju ivägen, och vi som faktiskt är prioriterade får kämpa för att komma på. Suck. Snacka om tidstjuvar och bromsklossar.

Väl på bussen, ska en annan "tant" välja plats, det tar tid innan hon bestämt sig och innan hon fått in arslet (ursäkta) på ett säte. I ögonvrån noterar jag att "tanten" som stått på lokalbussen och gastat hittat en plats men i ren panik över att inte komma med tagit med sig alla sina väskor och nu upptar två platser. Hon blir tvungen att flytta på dessa så småningom, någon måtta får det vara.

Nä, hörrni, "tant" det vill jag aldrig bli, det är verkligen inte nåt att sträva efter.Nu är vi på väg i alla fall. Hoppas vi hinner äta nåt på innan boarding på planet.

Jag är nog mer stressad över att dottern ska glömma bort att ge katterna mat eller byta deras låda.

Nu är vi på väg i alla fall mot Arlanda. Tåget har tagit oss till Skutskär och där står vi med lokfel. Tjohooo! Vi kom ca 2 mil. Beräknad ankomst Arlanda var 11:09 men ska vi hålla den tiden får nog lokföraren överskrida hastigheten ganska rejält. Som tur är så går inte vårt flyg förrän 15:00. Senaste information från tågpersonalen är: vi undersöker felet och återkommer om vi kan fortsätta med detta tåg eller annat alternativ. Nu är det ju så att vi reser lätt, dvs vi har inte så mycket packning så skulle vi bli satta på buss (dessa går ju i alla fall) så är det inte hela världen.På tåg X2000 på väg mot Arlanda, än så länge. Få se om det blir buss eller vad de nu hittar på
En del tror att jag fått träningsnoja. Men så är det inte. Däremot så har det varit härligt soliga dagar och då kan man ju bara inte sitta inne, man måste ut och få lite sol på näsan. Så jag har gått. Och jag har gått. Ja nu börjar jag nästan längta efter mina promenader, tror jag ligger precis på gränsen till att det ska bli ett måste. Ett hälsosamt beroende alltså. Och när man kommit till ett sådant läge då börjar också frustrationen visa sig när man inte kommer ut eller som idag när solen skiner men det är snorhalt. Desperat letar man efter lite barmark och inser att även om det ligger grus eller sand på isen så är det halt. Nä, fy, idag var det inte roligt och någon sol tror jag inte att jag såg för mina ögon var i backen hela tiden. Nu sitter jag inne och är frustrerad över att solen lyser där ute och jag kan inte ge mig ut.
I morgon får det allt vara en bättre dag för jag fick ett förslag från svärsonen om att ta oss 100km under februari och det hänger man ju på. I januari kom jag ungefär 70km så nu gäller det att traska på.
.
Nån mer än jag som längtar efter värmen? En liten bild att visualisera den kommande sommaren med är kanske inte fel.
Solnedgång i Småland.