En resa med doft av whisky

0kommentarer

Japp, nu är vi på resande fot igen. Eller fot förresten, vi åker bil den här gången så det blir inte så mycket fotarbete mer än på gasen. Den här gången har vi siktet iställt på Köpenhamn. Det är nämligen dags att hämta hem sambons lilla guldklimp, hans egen Mackmyrawhisky. Nu är det ju visserligen så att Mackmyra ligger ca 1 mil från vårt hem och Köpenhamn ligger 85 mil bort, då kan man nästan fråga sig varför denna resa? Ja, det är som det många gånger är, billigare att skicka iväg och få saker paketerade "utomlands" än på hemmaplan. Inte helt ovanligt tyvärr inom livsmedelsbranschen. Så, vi åker på en liten minisemester.

En annan fråga man kan ställa sig är varför vädrets makter bestämt sig för att blåsa extra hårt just idag. Redan från början när vi tar oss ut på E4 märker vi att diverse främmande föremål flyger i luften och på vägen. Allt från plastpåsar, plåtbitar, grenar, burkar till täckmatta. Lite obehagligt faktiskt. Ser en och annan motorcyklist och tycker faktiskt synd om dem, det kan inte vara någon trevlig upplevelse och man kan undra om de hade valt att åka ut om de vetat. Nu blåser det ju extremt mycket men jag har nog aldrig varit med om så mycket skräp på vägen. Ett och annat roadkill också, mest kaniner och nån räv. Hittills bara en grävling.
Men åter till blåsten. Vår plan är att ta oss över Öresundsbron imorgon bitti så i natt blir det hotell i Malmö, det hade bäst priser. Frågan är väl bara om bron är öppen för blåsten verkar ta samma väg som vi - från norrland ner mot skåne. Och när man är som mest undrande så tar man tekniken till hjälp och vad hittar jag då? Jo, en funktion där jag kan få ett SMS när och om bron stänger, öppnar eller vinden är väldigt kraftig. Helt otroligt! Sånt gillar jag. Så nu är det bara att sätta sig ner och invänta besked eller icke besked för att avgöra om vi kan använda oss av det nyinköpta bropasset. Det visade sig nämligen att på första resan gick det på ett ut så vill vi åka nåt mer i år börjar vi tjäna in på det :)

Nu har vi mellanlandat hos sonen i Linköping och fått lite lunch. Letat upp ett nyöppnat glutenfritt bageri och blivit besvikna för att man ändrat öppettiderna men inte skrivit ut det på hemsidan. Suck! Men nu vet vi i alla fall var det ligger.

Ut i blåsten och på vägen igen och till slut landar vi i Malmö på hotell Ibis. Inget värstinghotell men det är helt okej för en natts sömn. Förvånandsvärt att man kan bli så trött av att sitta i en bil en hel dag. Det blev hotellbaren, ett glas rött till mig, en öl till sambon å så en gulaschsoppa. Det satt bra. Nu ska här sovas, imorgon väntar äventyret med att hitta till rätt adress i Köpenhamn, få in alla flaskor i bilen och sen komma överens om hur resten av dagen ska se ut.

Kommentera

Publiceras ej